Visningshus

Villa Sydney

Energivillans första visningshus som är byggt 2016 i Trollhättan, Sverige.En av våran första EKO konceptmodell som är byggd med miljö i tanken och är ett diffusionsöppet byggsystem. Detta betyder att väggar och tak är byggda utan plast (ångspärr) och huset kan man säga ”andas”.Nyckeln till dessa är våran cellulosaisolering som vi har använt genom hela huset, vilken i stort sett kräver ingen ångspärr (plast).Cellulosaisolering är återvunnet papper och kan därför torkas ut och reglera fukt i själva väggar,cellulosas bästa egenskaper är ;lufttäthet,värmekapacitet och konvektion.Våran byggsystem och ett rätt ventilationsflödet i huset möjliggör ett hälsosammare och fräschare miljö i huset åt våra miljö och kostnadsmedvetna kunder.

Villa Sydney är en modern villa med några traditionella drag. Villans utsida är formad av moderna hörn och vinklar med stora och långa fönster partier men har ett mer traditionell material i fasaden(trä) limträ,foder runt fönster och ceder panel som ger lite liv åt fasaden.

Villans insida överraskar med ett stor modern öppen planlösning mellan kök,matsal och vardagsrummet,med ett maximerat ljusinsläpp på både grund och övervåningen.