Villa Ram

Villa Ram

Ram är uppbyggd på en geometrisk ställning som fylls med rum och funktioner utefter vilken placering och rymd de kräver. Den strikta strukturen ger motsägelsefullt en stor frihet då den erbjuder många generella rum som går att anpassa efter behov. Delar av ramverket lämnas tomma och skapar därmed uterum som bjuder in naturen som en del av byggnadsstrukturen.

Stora glasade partier luckrar upp insidan ytterligare och släpper in den omgivande naturen. En stor eldstad i betong sträcker sig genom hela strukturen och förankrar alla gemensamma utrymmen. Eldstaden skapar ett nav i huset som kombineras med trappan och bidrar med värme eller kyla efter behov med hjälp av den inneboende värmetrögheten i betongen.

Ram innehåller på entréplan hall, matrum och vardagsrum med dubbel takhöjd samt kök i en öppen planlösning. Entréplanet innehåller även badrum med tvättstuga, samt två enkla sovrum. På plan två finns ett gemensamt utrymme med möjlighet till arbetsrum, master bedroom med en suite innehållande dusch eller badkar och balkong, samt två enkla sovrum varav ett med balkong. Totalt rymmer Ram 6 st fasta sovplatser.