Taket

Taket

Takkonstruktionen fungerar så att vi har en luftspalt som är tät hela takets storlek. Vi tejpar luftspalten så att den är helt tät. Vi sätter mögelstoppar uppe och nere i varje takstols fack.
Vi har inklädtakfot som är helt tät. Detta har ny forskning visat sig vara det absolut bästa. Man hämtar alltså frisk luft från den nedersta mögelstoppen som sedan vandrar luften ut i den översta mögelstoppen. Vi har mellan 50-60cm cellulosa isolering som vi sprutar in. Sedan har vi 45mm isolering/installations utrymme som även här avlägsnar köldbryggan.

Om ISOCELL

ISOCELL cellulosaisolering lösull är ett isoleringsmaterial gjort av cellulosafiber som produceras från tidningspapper i en optimal återvinningsprocess. Det grundläggande materialet som används för ISOCELL är därför träfiber (cellulosa). Träfiber är ett material med utmärkta naturliga fördelar och materialet har använts i tusentals år. ISOCELL lösullsisolering produceras idag i 5 olika anläggningar runt om i Europa. En fabrik ligger i Österrike, en i Belgien och två i Frankrike. I augusti 2013 så öppnade ISOCELL sin femte produktionsanläggning i Tibro, Sverige för att serva den snabbt växande marknaden i Skandinavien. ISOCELLs produktionsanläggning i Tibro är den modernaste produktionsanläggningen i Europa och vi använder en speciell teknik för att få en lång och spänstig fiber. Denna teknik gör att vi får en lägre densitet än våra konkurrenter samt att lambda-värdet (värmekonduktiviteten) blir det bästa i klassen för cellulosaisolering lösull.

Tidningarna, som levereras försorterade, förvandlas till grova fibrer och blandas sedan med miljövänliga tillsatser i en kvarn. ISOCELL isolering är naturligt motståndskraftigt mot skadedjur, insekter, mögel, röta och brand. I Sverige tillverkar vi produkten främst baserad på olästa tidningar från Expressen och Aftonbladet.