Villa Neptunus

Detta familjehus är ett exempel på modern design fylld med naturligt ljus och hållbart material, i detta fall trä som många gånger räknas som det mest strategiska materialet. Huset kan inte klassas som det typiskt fabrikstillverkade som oftast kan ses, istället är det en utveckling av en bostad som uppfyller de moderna behoven och de funktionella kraven samtidigt med en elegant exteriör som smälter fint in i landskapet.

Konceptet presenterar tre byggnader placerade i en triangel till största delen överbyggt av en rektangulär övervåning.

Medan den dynamiska formen av bottenvåningen täcks av ett plant tak är övervåningens tak gavelliknande med en traditionell arkitektur.

Bottenvåningen är rymligt och dynamiskt format vilket ger känslan av en trevlig atmosfär. Vardagsrummet och matsalsytan erbjuder massor av naturligt ljus tack vare de stora takhöga fönsterna. En framträdande trappa leder upp till andra våningen där man finner ett större och ett mindre sovrum, båda med egna badrum och en öppning från det större sovrummet in till en egen garderob.

Utöver undervåningens dynamiska form är den svartvita fasaden övervägande stilren i kombination med stora fönster. I motsats har övervåningen en något mer djärv form av fasaden där en kombination av mörka färger bryts av mot färgen av trä. Träet som basmaterial kompletteras av övriga fasaden. En dominans som kan ses så väl i exteriören som i interiören.